lauantai 23. huhtikuuta 2011

Pihahommissa

Ihana kevät ja pääsiäispyhät! <3 Mahtavaa olla ulkona ja tuusailla omassa pihassa :) Jiron lähipäiväohjelma onkin ollut omassa pihassa juoksentelua, leikkiä ja pihahommissa avustelua. Tiistaisin tietty käyty agilitytreeneissä ja olihan meillä pari viikkoa sitten kisatkin Jyväskylässä, joista tuloksina 10 ja hyl. Kivat radat ja kiva meininki. Tässä meidän hyl-rata:


Tänään otettiin sentään vähän tokoiluakin. Tehtiin ruutua, seuruuta ja tunnaria.
Tokoa treenattiin Helmisen Hannan ohjauksessa viikko sitten, jolloin saatiin etenemisapua tunnariin, kaukoihin ja ruutuun. Tunnariin Hanna ohjasi uuden systeemin niin että laitetaan se yksi oma ja kasa vieraita kapuloita. Ollaan yritetty tätä nyt muutama kerta mutta erittäin huonolla tuloksella. Jiro ei ala yhtään haistella vaan menee suoraan kapuloiden sekaan holtittomasti ja napsii mitä sattuu suuhunsa. Jiron kanssa tunnaritreeni ollaan tähän asti tehty niin, että on oma kapula ja loput on liiteristä sekalaisia puita. Keppejä saattaa olla yhdeksänkin, mutta aina Jiro on haistellut tosi tarkasti ja tuonut oman. Oon tykännyt juuri tosta Jiron tavasta haistella tarkasti joten päätin koittaa omaa systeemiä. Otin siis tänään taas liiterin puut mukaan ja lisäsin nyt kaksi vierasta tunnarikeppiä sekaan. Sehän toimikin loistavasti! Jiro ohitti vieraat tunnarikapulat ihan kuten muutkin vieraat puut ja nappasi oman :) Tätä siis jatketaan ja pikku hiljaa lisäilen noita tunnarikapuloita sekaan.
Ruutua jatketaan samalla tyylillä, eli bongailua kaukaa ja sitten niitä korjaus-siirtoja. Uutena asiana siis se että aletaan enemmän ja enemmän jättää kosketusalustaa pois.
Kaukoja ollaan tehty oikeastaan ainoastaan sisällä keittiössä, jossa kaikki asennot ja vaihdot kyllä jo onnistuu kun vaan on keskittyminen täysillä mukana. Mun pitää enemmän alkaa vaan saada matkaa Jiron edessä väljenemään. Palkat Jiron vierelle ja sitten vaan askel kerrallaan kauemmaksi. Käskytyksen täytyy olla tarkempaa ja jämptimpää, heti kun matka alkaa kasvaa tai mua jännittää onnistuminen, alkaa mun käskyt mennä varovaisemmiksi ja hitaammiksi. Selkeätä käskyä vaan ja tiukkana että koira on täysillä kuulolla.
Seuruuta tehtiin tänään ja meinasi aluksi vähän kontakti laskea. Pari kertaa kun sanoin näpäkästi niin oli taas täysillä kuulolla. Vasemmalle käännökset alkaa jo sujua, vielä vaan tarvittaisi enemmän takapäätä mukaan niin olis hyvä. Kaksi askelta sivuille, eteen ja taakse meni ihan superhyvin ja myöskin hiljaa :) Palkkasin nakilla joka välissä.
Aika hiljainen oli taas treeni. Aina se on vaan niin paljon iisimpi kun treenaan yksin. Ollaan nyt opeteltu myös hiljaa-käskyä jotta ei olisi epäselvää mitä se tarkoittaa kun alkaa piippailla tai mylviä. Täytyy olla pirun tarkkana että osaa pitää koiran sopivassa vireessä ja osaa puuttua heti ääntelyyn. Ei oo helppoa ei. Tosin nyt kun treenataan vaan lisää tota hiljaa-käskyä ja kun en anna sen enää treenatessa muutenkaan äännellä niin eiköhän tää tästä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti