sunnuntai 28. elokuuta 2011

VOI korkattu!

Nyt se on sitten ensimmäinen voittajan koe takana :) Tuloksena mahtavat 250 pistettä ja kirkas 2-tulos! 1-tulokseen ei olisi ollut enää kuin 6 pisteen matka, mutta täytyy sanoa että ei tämän tyytyväisempi voisi ekaan voittajan kokeeseen olla. Tiesin että jos kaikki liikkeet onnistuu nappiin, meillä on mahdollisuus ykköseen mutta koska ruutu ja tunnari on olleet vielä vähän epävarmoja, tiesin myös että voi olla lähellä ettei saada tulosta ollenkaan. Tarkoitus oli tällä kokeella vaan tsekata missä ollaan menossa ja aika mahtavaa oli huomata että mehän todella ollaan jo kisavalmiita!
Eilen tokoiltiin siis Laukaassa australianpaimenkoirien rotumestaruuskokeessa Riikka Pulliaisen tuomaroimana. Oli aurinkoinen päivä, lämpöä lähes 25 astetta ja kaukalossa luonnollisesti kunnon paahde. Jiro jaksoi tehdä kuitenkin tosi hienosti töitä, vire pysyi hyvin yllä ja tuomarin suhtautuminen välipalkkaamiseen vaan paransi tilannetta. Riikka Pulliainen tykkää siitä että koirat palkataan liikkeiden välissä kunnolla. Mä kehuin Jiroa wau! ja jes! ja hyppyytin josta se varmasti syttyy. Koskenut en kuitenkaan mielestäni kertaakaan koska siitähän Jiro ei tykkää vaikka omasta mielestä se ois kuinka kivaa. Jonkun liikkeen välissä haukahti kerran ja loppua kohden piippaaminen vähän lisääntyi. Tunnaria ennen vire laski selvästi, ei tullut sivu-käskystä enää sivulle vaan jäi seisomaan lahnana ja otinkin uuden kiepin, hyppyytin ja kehuin ja innostin ja sitten oltiin taas hyvällä asenteella. Olin päättänyt että kuuman ilman vuoksi nostatan sitä "mennäänkö uimaan"-sanoilla jos alkaa näyttää siltä että se ei pysy enää perässä. Sitä ei kuitenkaan tarvittu. Hauska nähdä nyt syksyn myötä että onko se vire kokeessa viileämmällä taas itsestään korkeampi vai ollaanko tällä asteella silloinkin.

Tässäpä sitten sitä pisteriviä ja selityksiä:
Paikkamakuu 10: Kaikki meni hienosti. Jännitin hirveesti kehään menoa ekaa kertaa ilman hihnaa, mutta eihän siinä ollut mitään ongelmaa. Jiro oli ekana, sen vieressä Riikan japaninpystykorvanarttu Tuike, sitten Tala ja viimeisenä Sissi-aussie. Tuike nousi heti Jiron ja Talan välistä kun poistuttiin kehästä mutta pojilla ei mitään ongelmaa. Annen ja Talan viikon kurileirin myötä Talakin sai paikkamakuusta huikeat 9 pistettä :)
Seuruu 9: Aika mukavaa seuraamista. Sivuaskeleet ja peruutusaskeleet aiheutti ääntelyä, mutta muuten oli hiljaa. Tuosta taisi pistevähennyskin tulla ja ehkä jostain vinoista perusasennoista.
Istuminen 10: Jirolle pisteet siitä että istua nakotti nätisti paikallaan vaikka mä en ollut yhtään varma jännityspaniikissa että ohitanko sen oikealta puolelta ja palaanko sen oikealle puolelle viereen.
Luoksetulo 0: Tässähän se mun virhe sitten kirpasee :( Jiro lähti tosi nätisti laukalla just niinkun ollaan nyt vauhtia treenattu. Huusin ekalla merkillä seis! mutta ei pysähtynyt vaan lähti valumaan. En huutanut toista käskyä vaan kelasin mielessäni että mitämitämitä mun kannattaa tehdä. Tuli vaan avo-koe mieleen että jos koira juoksee läpi niin saa vielä vitosen. Vielä toisella merkillä tullessa mietin että karjunko kuitenkin maahan mutta ei, annoin sen vaan tulla. Nollille siis meni ja tuomari kysy että miksi ihmeessä en antanut lisää käskyjä! Toisesta seis-käskystä ois kuitenkin mennyt vasta 2 pistettä ja jos olisin senkin jättänyt ja huutanut vaan seuraavalla merkillä maahan niin siitä olisi kerätty jo se vitonen. Nelosen kertoimella vitosella olisi siis saanut jo sen 20 pistettä ja sittenhän oltais oltu kirkkaasti ykköstuloksessa... Mutta näitä vaan sattuu ja opittava on ihan kantapään kautta että mitä niissä virhetilanteissa tulisi tehdä.
Ruutu 9,5: Ohhoh mitkä pisteet meidän epävarmasta liikkeestä! Jiro lähti ihan kivasti laukalla, taisi pudottaa raville, pysähtyi just eikä melkein ja putosi maahan. Ei ollut kyllä ihan keskellä mutta sehän riittää että oli ruudussa :) Ihan kivasti tuli seuruulle, vaikkakin mielestäni väljästi. Silti ainoa pistemenetys tuli mun liian pitkästä käsimerkistä. Olin siis jättänyt käden ojoon kun ruutuun!-käsky oli loppunut. Ihan huippua että Jiro onnistui nimenomaan tässä liikkeessä! :)
Hyppynouto 9: Luultavasti pistemenetys tuli kapulan pureskelusta tai vinosta palautuksesta. Annoin palautushypylle melkosen vartaloavun kun näytti siltä että meinaa tulla ohi. Se onneksi tepsi!
Metallinouto 9: Lähti laukalla hakemaan mutta palautti ravilla.
Tunnari 6: Lähti piipaten kapuloille. Nappasi suht heti oikean, mutta palautuksessa pudotti kapulan mun jalkoihin ja nosti sen takasin suuhun ja palautti vähän vinoon. Kapulasta löytyi 2 hampaanjälkeä.
Kaukot 9: Eka asento oli istu ja siihen jouduin antamaan kaksi käskyä. Siksipä ihmettelen että pisteitä ei mennyt enempää. Viimeinen asento ennen maahanmenoa oli peru ja hitto että jännitin sitä! Viimeisten päivien treeni on kuitenkin tuottanut tulosta ja se onnistui! Tuomari kehui Jiron tekniikkaa loistavaksi :)
Kokonaisvaikutus 10: Tää tuntu aika mahtavalta ja huusin kädet pystyssä jeetä! Jiro on <3

Tältä pohjalta aletaan siis treenata ensi viikolla virheitä pois ja josko sitä lokakuussa taas mentäis kisaamaankin :) Ihan mahtava päivä kaikin puolin! Mahtava keli, mahtavaa porukkaa ja mahtavia tuloksia kaikille! Nyt on hyvä mieli pitää treeneistä lepopäivää ja lähteä metsään lenkille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti