tiistai 2. elokuuta 2011

3,5 vikkoa tokokokeeseen!

Nyt on siis ilmo Laukaan aussierotumestaruustokokokeeseen laitettu eteenpäin :) 27.8. startataan siis VOI-luokassa ja siellähän sitä sitten katsotaan missä meidän treeneissä mennään. Tässä nyt kuitenkin tilannepäivitystä.
Ollaan treenattu ihan perus-seuruuta ja sitten ollaan hinkkailtu kulmia että Jiro ottaisi takapään käännöksissä mukaan. Yllättävän hyvää seuruuta ollaan saatu onnistumaan vaikka on ollut tuskaisen kuumia hellepäiviäkin :) Vielä pitäisi treenailla kahdeksikkoa tai ylipäätään mutkia jotka parantaisi kontaktia. Yksittäisaskeleet menee hyvin, ongelmana on perusasennon satunnainen vinous. Tytti antoi leirillä vinkkiä että pitäisi palkat namilla Jiron vasemmalle huulelle jotta saisi sitä perusasentoa suorenemaan.
Liikkeestä istuminen on alkanut sujua jo ilman isoja apuja. Pelkästään voimakas istu-käsky toimii. Nopeutta voisi tietty hinkata vielä.
Luoksetuloa ollaan treenattu viimeiset kerrat pelkästään läpijuoksuina ja vauhtia löytyy :) Kävelen lelu selän takana n. 30 metriä, kännyn ja kutsun tule. Kun lähtee liikkeelle alan hetsata lelulla ja saa tulla suoraan lelulle. Nyt täytyisikin taas sitten treenata niitä puhtaita sivulle tuloja. Kerran mökillä otin luoksetulossa stopitkin ja ne meni ihan sika hyvin. Täytyy siis vaan luottaa siihen että ne stopit pysyy mielessä vaikka niitä ei treenatakaan juuri luoksetulossa.
Ruutu meillä onkin enemmän kuin hakusessa taas. Otin viime treenissä taas ihan alusta, eli kosketusalusta ruutuun ja lähetin ihan läheltä ja sitten pikkuhiljaa kauempaa. Tein myös muutaman siirtelytreenin. Hyvinhän se noilla avuilla menee mutta ollaan tosissaan aika hukassa vielä kaukaa lähetyksen kanssa :( Taidankin ensi treeneissä kokeilla kaukaa lähetystä alustalla heti ekana ja sitten pidän järkkybileet jos se sinne menee :) Loppuosa ruudusta pitäisi onnistua kyllä, lisää täytyy vaan palkata heti vierelle saapumisesta.
Hyppynouto on ok, kunhan osaisin vaan heittää suorempaan. Ollaan saatu kyllä onnistuneita treenejä vinoillakin heitoilla mutta silti se on aika haaste. Palautusta pitäisi treenata vahvemmaksi ja suoremmaksi. Metallinoudossa ei pitäisi olla ongelmia, palautus saisi tietysti olla nopeampi. Vauhtipalautuksia siis kehiin ja metallinkin kanssa palautustreeniä.
Tunnarikin alkaa olla hyvällä mallilla. Edelleen Jiro piippailee lähetyksessä tai pikemminkin matkalla kapuloille joskus ilmeisesti epävarmuuttaan. Pitäisi kai siis rohkaista vaan oikean kapulan löytämisestä heti. Ollaan tehty treeniä isolla määrillä kapuloita ja sitten ihan kisamaista suoritusta. Tässä edelleen palautustreeni olisi paikallaan.
Kaukoissa ollaan menty roimasti takapakkia. Jirolla oli tosi siistit kaukot mutta nyt ne on alkaneet lipsua. Pitäisi varmaan palata siihen että joka päivä otettaisi sisällä treeni. Kaikki asennot onnistuu kyllä mutta jos Jiro ei keskity, alkaa tulla askelia eteenpäin.
Kaikenkaikkiaan treeniä vaatisi siis kaikki palautukset ja sivulle tulo muutenkin. Ruutu kaipaa kaukaalähetystreeniä ja kaukot vaan treeniä. Taidan ottaa nyt sen linjan, että esim. sivulletulossa annan käskyn sivu ja palkkaan ainoastaan täydellisestä perusasennosta. Eli koitan saada Jiron yrittämään niin kauan että se onnistuu. En anna siis mitään korjaamisapuja vaan vaadin aina täydellisen suorituksen. Aluksi sivulletuloa voisi helpottaa niin että autan jalalla jotta onnistuu helpommin. Sama homma palautuksissa.
Kaukoissa voisin tehdä myös sitä että joka asennon jälkeen palkka aina kun tekee oikein. Jos en kommentoisi mitään niistä liikkumisista, jättäisin vaan palkatta.
Huomenna treenaillaankin taas tokoa porukalla, tässähän on kivaa ohjelmaa treeneihin. Tosin näitä pikkutarkkoja treenejä pitäisi nyt reippaana tehdä päivittäin vaikka ihan sisällä niin päästäisi nopeammin eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti